popaganda.gr*

Το Myrtillo, το καφέ «των εκλεκτών ψυχών», μετακόμισε στο δήμο Αθηναίων, στους Αμπελόκηπους (Τριφυλίας και Λάμψα, εντός πάρκου ΚΑΠΑΨ), σε κτήρια που παραχωρήθηκαν από τον δήμο Αθηναίων στην Κοιν.Σ.Επ. Myrtillo.

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρησή μας εφαρμόζοντας καινοτόμους ιδέες στοχεύει στην ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άτομα με αναπηρίες) στην κανονική Αγορά Εργασίας, είτε προσλαμβάνοντάς τους στον πολυχώρο “Myrtillo cafe / bakery / κέντρο τέχνης και λόγου”, είτε προωθώντας τους σε άλλες επιχειρήσεις.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι τα κτήρια του πάρκου ΚΑΠΑΨ (Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού) το έτος 1959 παραχωρήθηκαν από τη Νορβηγική Πρεσβεία στην κατεστραμμένη από τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Ελλάδα για την επαγγελματική εκπαίδευση αναπήρων νέων – θυμάτων πολέμου.

Το Myrtillo μετά από 57 χρόνια έρχεται να συνεχίσει ένα παρόμοιο κοινωνικό έργο, με στόχο να αποτελέσει πρότυπο χώρο εκπαίδευσης, έρευνας και εργασιακής ένταξης των ευάλωτων συμπολιτών μας.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: popaganda.gr