Στην τελική ευθεία τα πρώτα FNL Best Restaurant Awards by Volvo
Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των πρώτων FNL Best Restaurant Awards by Volvo, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Παρουσιάστρια της βραδιά η Σμαράγδα Καρύδη, ενώ μετά την βράβευση των εστιατορίων θα ακολουθήσει ένα μοναδικό food party με finger food και μπουκιές από κορυφαίους σεφ, με τέσσερα food corners: το Gourmet Spot όπου ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα ετοιμάσει πιάτα για την σαμπάνια Moet & Chandon, το Cocktail & bar-food corner με πιάτα της ασιατικής κουζίνας από το Γιώργο Βενιέρης, το Comfort Zone όπου ο Ηλίας Σκουλάς θα παίξει με το street food μαζί με την Kaiser και τέλος, το Sweet Spot όπου ο Δημήτρης Χρονόπουλος και η Nespresso θα δημιουργήσουν γλυκές απολάυσεις.
Οι κατηγορίες των βραβείων στα οποία διαγωνίζονται μαγαζιά και επαγγελματίες του χώρου είναι:
Διεθνής Υψηλή Γαστρονομία
Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
Modern Brasserie
Ευρωπαϊκές Κουζίνες
Asian Fusion
Ethnic Restaurant
Street-food Restaurant
Εστιατόριο για Κρέας
Εστιατόριο για Ψάρι
Most Influential Chef
Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ
Βραβείο Συνολικής Προσφοράς
Καλύτερη Λίστα Κρασιών
New Comer
Η βαθμολογία σε κλίμακα με αστέρια είναι αυτή που θα καθορίσει τους νικητές μετά τη βαθμολόγηση των κριτών. Ένα αστέρι σημαίνει ότι είναι καλό στην κατηγορία του και δίνεται σε οποιοδήποτε σημείο εστίασης ξεχωρίζει για τις γευστικές επιδόσεις του, 2 αστέρια για ένα πολύ καλό εστιατόριο ανεξαρτήτως κατηγορίας, με 3 αστέρια βαθμολογείται ένα εξαιρετικό εστιατόριο διεθνούς κλάσης, με τα κορυφαία μόνο γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας να βρίσκονται εντός ανταγωνισμού, ενώ τέλος 4 αστέρια δίνονται στο ένα πραγματικά άριστο εστιατόριο.