Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη και ταυτόχρονα πολύ παραδοσιακή χώρα στην παραγωγή κρασιού με την φήμη ότι αποτελεί το λίκνο της ευρωπαϊκής αμπελοκαλλιέργειας. Λόγω των αμέτρητων εκτάσεων που απλώνονται σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, η ποικιλομορφία και το στυλ της κάθε ποικιλίας δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Μερικές ποικιλίες καλλιεργούνται με σύγχρονα και διεθνώς προσανατολισμένα μέσα, ωστόσο πολλές ποικιλίες καλλιεργούνται σκόπιμα με παραδοσιακό τρόπο.

Χάρη στον τεράστιο αριθμό εξαιρετικών οικολόγων αλλά και πολιτιστικά ενημερωμένων επιστημόνων της ελληνικής αμπελουργίας, κατάφερε να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο μείγμα παράδοσης και νεοτερισμού δίνοντας έτσι διεθνής ποικιλίες κρασιών. Αναμφισβήτητα, αυτά τα γνήσια προϊόντα χρήζουν μεγάλης εκτίμησης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Βέβαια, πολλές ευρωπαϊκές χώρες δε γνωρίζουν πάρα μόνο τα πιο γνωστά κρασιά, γι’ αυτό και η Wine System AG διοργάνωσε για έβδομη συνεχή φορά το Βραβείο Ελληνικού Κρασιού. Σκοπός του βραβείου αυτού είναι να στηρίξει τους αμπελουργούς, να προωθήσει τα προϊόντα τους αλλά και να προσφέρει έναν οδηγό προσανατολισμού γύρω από τα ελληνικά κρασιά σε λιανοπωλητές αλλά και λάτρεις του κρασιού.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα πολυβραβευμένα Ελληνικά κρασιά που αξίζει να γνωρίσετε αλλά και να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Αντωνόπουλος Νέα Δρυς Cabernet Ερυθρός

Ένα αξιόλογο ερυθρό κρασί για το ποτήρι και το τραπέζι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περίσταση για να ανοιχθεί και αναδεικνύει όλα τα κρεατοφαγικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας.

Μπουτάρη Σκαλάνι Ερυθρός

Το Μπουτάρη Σκαλάνι Ερυθρός είναι ένα κορυφαίο κρασί με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Κτήμα Παπαϊωάννου Fume Chardonnay Λευκός

Το Κτήμα Παπαϊωάννου Fume Chardonnay είναι ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί το οποίο έχει διεθνή φήμη καθώς έχει πάρει 2 βραβεία στο εξωτερικό και 1 στην Αθήνα.

Χατζηδάκη Vinsanto

Γνωρίστε και αγαπήστε το Vinsanto, ένα όμορφο γλυκό κρασί που σαρώνει τα βραβεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Κτήμα Παπαϊωάννου Αμπελώνας Chardonnay Λευκός

Το Κτήμα Παπαϊωάννου Αμπελώνας Chardonnay Λευκός είναι ένα κρασί που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Η βιολογική καλλιέργεια και η ηλικία του αμπελώνα οδηγούν σ’ ένα πολυδυναμικό, ποιοτικό αποτέλεσμα. Βραβευμένα με Mετάλλιο στο Μπορντώ το 2003, με Χρυσό μετάλλιο βιολογικού οίνου στη Αθήνα το 2005, με αργυρό μετάλλιο βιολογικού οίνου στην Αθήνα το 2006 και με αργυρό μετάλλιο στις Βρυξέλλες το 2009.

Πηγή: wineoutlet.gr – Ενημέρωση για τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και online αγορά