Τεμάχια μπρόκολου, που θεωρούνται ακατάλληλα λόγω εμφάνισης για να πουληθούν σε καταστήματα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη στην Αυστραλία.

Κάθε δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν περίπου μία μερίδα μπρόκολου, που είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Μια καφετέρια της Μελβούρνης σερβίρει τη σκόνη αυτή σε καφέδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να καλύψουν την ελλιπή -σε λαχανικά- διατροφή τους, με το πρωινό τους καφεδάκι!

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι επίσης ιδανικό για smoothies, σούπες και ψημένα προϊόντα. Η νέα σκόνη αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού έργου που στοχεύει στη μείωση των φυτικών αποβλήτων δημιουργώντας υγιεινά προϊόντα διατροφής από λαχανικά που θεωρούνται “άσχημα” για τα ράφια, και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια.