Συνταγή: Κεϊκ Καρότου με επικάλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρι αλεύρι φαρίνα
- 1 ½ ποτήρι τριμμένα καρότα (στις πιο μικρές λεπίδες, περίπου 4 με 5 καρότα μεγάλα)
- 5 κ σούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ κανέλα
- ½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
Επικάλυψη κρέμας:
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ βούτυρο
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε ένα ταψί η φόρμες για cupcake! Η επιλογή δικιά σας!
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τo ελαιόλαδο, καρότα, καρύδια και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλο.
- Μόλις ενσωματωθούν καλά τα υλικά, ρίξτε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήστε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς η μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τρυπήσετε στην μέση του γλυκού.
- Για να φτιάξετε την κρέμα τυριού, ανακατέψτε με το μίξερ σας όλα τα υλικά. Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού σερβίρετε με το κέικ! Τόσος χρόνος χρειάζεται και να κρυώσει ελαφρά το κέικ σας! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!