Archipelago_Restaurant_inside2

Μπορεί το όνομά του να θυμίζει κάτι από Ελλάδα και θάλασσα, αλλά η εικόνα και η κουζίνα του εστιατορίου Archipelago στη Cleveland Street στο Λονδίνο είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που πιθανόν σας έρχονται στο μυαλό.Η εξωτική του κουζίνα είναι αυτή που τραβάει όλο και περισσότερους πελάτες στο εκκεντρικό restaurant ακριβώς κάτω από τη Warren Street. Ο ιδιαίτερος  χώρος είναι διακοσμημένος με ειδώλια, σύμβολα γονιμότητας, φτερά από παγώνια, χρυσά αγαλματίδια του Βούδα, αλλά και μάσκες που παραπέμπουν σε παγανιστικές τελετές, σε ένα δωμάτιο με κόκκινους τοίχους και χαμηλό φωτισμό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν χώρο που σίγουρα σου τραβά την προσοχή με το μυστήριο που αποπνέει.

Archipelago_slider_entrance1       image

Όσο αφορά το μενού, τα πιάτα του σίγουρα δεν είναι για όλες τις γεύσεις. Μαριναρισμένο καλαμάκι από κρέας καγκουρό, τηγανιτές ακρίδες, κρέας κροκόδειλου τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα με μέλι και τραγανή ζέμπρα είναι μερικές από τις πιο μη συνηθισμένες επιλογές. Υπάρχουν και οι πιο συμβατικές επιλογές με πιάτα βασισμένα στο βοδινό ή το κοτόπουλο και μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια για τα λιγότερο γερά στομάχια.

Τέλος, μπορεί να συνοδεύσει κανείς το γεύμα του με κοκτέιλ ή κρασί, καθώς άλλωστε το restaurant διαθέτει μία εντυπωσιακή γκάμα από κρασιά στο κελάρι του, ανάμεσά τους και ένα Petrus του 1961.

Archipelago_Restaurant_inside1

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του εστιατορίου ή στη σελίδα του στο Facebook.