Η Masquespacio, δημιουργώντας στη Βαλένθια το πρώτο τροπικό εστιατόριο για sushi, το Kaikaya, δίνει και πάλι το παρόν στην καινοτομία και το εξαιρετικό design στην εστίαση. Με την γέννηση του Kaikaya, ενός έργου που εμπνέεται από τον τρόπο ζωής στην περιοχή, αλλά και από στοιχεία από την Ιαπωνία.

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι πρώτοι Ιάπωνες έφθασαν στη Βραζιλία με σκοπό να εργαστούν στις φυτείες καφέ, αν και η ιαπωνική διατροφή ήταν τελείως διαφορετική από τη Βραζιλιάνικη, λόγω της οποίας υποχρεώθηκαν να προσαρμοστούν στα τοπικά υλικά . Αναζητώντας τις δικές τους γεύσεις, μια νέα γαστρονομία άνθισε με μια ισχυρή ταυτότητα, που μετά από περισσότερο από έναν αιώνα με τις μοναδικές της γεύσεις και συντήξεις έφτασε να αναγνωρίζεται διεθνώς.  Το τροπικό εστιατόριο Kaikaya, είναι το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας, φέρνοντας τη συγχώνευση της παραδοσιακής και μεθοδικής Ιαπωνίας με την τροπική και εξωτική, σύγχρονη Βραζιλία στο κέντρο της Βαλένθια.

Ξεκινώντας από έναν εμβληματικό χώρο με θόλους, μεταλλικές δοκούς και αυθεντικά τούβλα, το πρώτο συμπέρασμα για την αισθητική είναι πώς διατηρούνται τα υπάρχοντα στοιχεία στην πραγματική τους κατάσταση, επισημαίνοντας την ομορφιά των ατελειών που άφησε ο χρόνος. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη χρήση υλικών που υπενθυμίζουν στην Ιαπωνία ξύλο και ράφια, μαζί με στοιχεία που φέρνουν τον τροπικισμό από τη χώρα της σάμπα με τα πολύχρωμα μοτίβα από ψηφιδωτά πλακάκια, παπαγάλους και μια συντριπτική ενσωμάτωση φυτών.

Αμέσως μόλις μπείτε στο εστιατόριο, μπορείτε να αναγνωρίσετε τους κύκλους raffia που αντιπροσωπεύουν τα καπέλα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της συλλογής ρυζιού στη χώρα του ανερχόμενου ήλιου και που εδώ συγχωνεύονται εκρηκτικά με τα πολύχρωμα ψηφιδωτά πλακάκια και τα τροπικά φυτά. Μόλις φτάσουμε στο μπαρ, συναντάμε και πάλι το μείγμα μεταξύ Ιαπωνίας και Βραζιλίας μέσω του παραδοσιακού ιαπωνικού ξύλινου σχεδίου στην ίδια την ράβδο και των χρωματιστών σχεδίων που εμπνέονται από την βραζιλιάνικη δεκαετία του ’70. Τέλος, στον επάνω όροφο, από την άλλη πλευρά, βρίσκουμε και πάλι έναν συνδυασμό της αρχικής κληρονομιάς του χώρου, συγχωνευμένης με τροπικά και ιαπωνικά στοιχεία.