Το nhow Berlin είναι ένα ξενοδοχείο, στο Βερολίνο, σχεδιασμένο και διακοσμημένο με κύριο θέμα τη Μουσική. Φαντασία, πρωτοτυπία και τολμηρή διάθεση είναι τα συστατικά του μαγικού φίλτρου, που μπορεί να μετατρέψει ένα απλό ξενοδοχείο, σε μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Οι “μελωδίες” εισέρχονται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, με το Μπαρ και το Εστιατόριο να κλέβουν την παράσταση με την μοναδικότητά τους.

Θέμα – Μουσική: nhow Berlin Hotel, Berlin

Εστιατόρια και Bar θεματικών ξενοδοχείων

Η καθαρή με κάθετες και λιτές γραμμές αρχιτεκτονική του Sergei Tchoban συναντά την εσωτερική διακόσμηση των χρωματικών αντιθέσεων και των κυκλικών σχημάτων του Karim Rashid. Το σκοτεινό κτίριο, δίπλα στο ποτάμι, από τούβλο και σίδερο, με στοιχεία από τα προϋπάρχοντα γειτονικά κτίρια αποθήκευσης, με προσόψεις από άνισα τούβλα, άνοιξε τις πύλες του το Νοέμβριο του 2010. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο εντυπωσιακό και άψογα εναρμονισμένο με τη βιομηχανική ατμόσφαιρα της περιοχής. Ωστόσο, η θέα μέσα από το κτίριο δεν αφήνει λιγότερο αδιάφορο τον επισκέπτη, χάρη στα τεράστια παράθυρα από διπλό τζάμι, που προσφέρουν ένα πανόραμα με την υπέροχη εικόνα του ποταμού. Η αντισυμβατική διακόσμηση του lobby, με τα γυάλινα και φωτισμένα αντικείμενα, που δίνουν συνεχή αίσθηση κίνησης, με άμορφα σχήματα και απαλές καμπύλες, παράγουν ένα αισθησιακό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, ενώ οι πλάκες του πατώματος με εκτυπωμένα σχέδια, αποτελούν μια αναφορά στον ψηφιακό κόσμο, που μας περιβάλλει. Οι διακοσμητικές, λοιπόν, επιλογές του Rashid έχουν ως στόχο να ενώσουν την Τέχνη με την Τεχνολογία και κυρίως την τέχνη της Μουσικής, συνθέτοντας μία ξεχωριστή μελωδία, όπου τα μουσικά όργανα είναι τα ίδια τα αντικείμενα στο χώρο και οι νότες, που παράγουν, οπτικοποιούνται μέσα από σχήματα, υλικά και χρώματα.

nhow_lobbylounge

Το εστιατόριο και το bar, διακοσμημένα με χρωματισμένο γυαλί, εργονομικά σχεδιασμένους καναπέδες και καρέκλες από οργανικά υλικά, πάγκους απόλυτα εναρμονισμένους με τα γλυπτά στο ταβάνι και μια τολμηρή επίθεση από ροζ και αποχρώσεις σε λευκό φόντο.

H6 H8

Η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου παντρεύει την απλότητα της ανάλαφρης διακόσμησης, με την τεχνολογία των σύγχρονων μουσικών στούντιο, δημιουργώντας ταυτόχρονα πληθώρα οπτικών παραισθήσεων σε ένα πλούσιο εμπειριών περιβάλλον. Έτσι, ο βαρύς, σκουρόχρωμος και επιβλητικός κόσμος του Sergei Tchoban, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ποιητικό, πολύχρωμο και σουρεαλιστικό κόσμο του Karim Rashid, δημιουργώντας μία ξεχωριστή αισθητική εμπειρία.

nhow_restaurant_fabrics_night_02

 

Άρθρο από το website μας: www.hoteldesign.gr