Το Het Arresthuis είναι ένα ξενοδοχείο, στην Ολλανδία, σχεδιασμένο και διακοσμημένο με κύριο θέμα τη Φυλακή. Φαντασία, πρωτοτυπία και τολμηρή διάθεση είναι τα συστατικά του μαγικού φίλτρου, που μπορεί να μετατρέψει ένα απλό ξενοδοχείο, σε μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Θέμα – Φυλακή: Het Arresthuis Hotel, Roermond 

1

Μέχρι το 2007 το κτίριο του ξενοδοχείου Het Arresthuis ήταν μια πραγματική φυλακή, γεγονός που επηρέασε τη διακόσμηση του παρόντος ξενοδοχείου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του, το 2011.

Het Arresthuis Restaurant      Het Arresthuis Restaurant

Αν και παγκοσμίως είναι πολυάριθμα τα ξενοδοχεία που έχουν διαμορφωθεί σαν φυλακές, λίγα είναι εκείνα που 3συνδυάζουν το μοντέρνο σχεδιασμό και την υψηλή αισθητική, όπως το Het Arresthuis. Ο επισκέπτης μπορεί να μείνει σε ένα από τα 40 δωμάτια – κελιά, μικρού μεγέθους, με λιτές γραμμές, σε λευκό και γκρι χρώμα ή να ολοκληρώσει την εμπειρία της “φυλακής” επιλέγοντας μια από τις θεματικές σουίτες, όπως του διευθυντή, του αρχιφύλακα, του δικηγόρου και του δικαστή. Πρόκειται, λοιπόν, για μια φυλακή με όλες τις ανέσεις, που πολλοί θα ήθελαν οικειοθελώς να κλειστούν μέσα!

cs_koks-HAH

cs_De-Luchtplaats18-site    KLEINarrest_042

Το θεματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική εμπειρία για τον επισκέπτη, ωστόσο η επιτυχία του δεν μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στο πρωτότυπο θέμα του.  Για να πετύχει, δηλαδή, ένα θεματικό εστιατόριο (ή ξενοδοχείο γενικότερα), θα πρέπει, παράλληλα, να προσφέρει την ποιότητα και τις ανέσεις των αντιστοίχων της κατηγορίας του.

 

Άρθρο από το website μας: www.hoteldesign.gr