The Mixc, Chengbei, Hangzhou by AD ARCHITECTURE

Η AD ARCHITECTURE σχεδίασε μια νέα υπόθεση για την μάρκα εστιατορίου Nine Five Beijing Cuisine, που βρίσκεται στο The Mixc, Chengbei, Hangzhou, η οποία συνδυάζει την ανατολίτικη κομψότητα που έχει τις ρίζες της στα γονίδια της μάρκας και στο πολιτιστικό πλαίσιο της πόλης για να δημιουργήσει έναν προορισμό για φαγητό που φαίνεται να αναπτύσσεται φυσικά. από το σκηνικό του και προσφέρει μια γευστική εμπειρία εμποτισμένη με μια αίσθηση τελετής.
«Μέσω της ταπεινοφροσύνης και της παραχώρησης, της εγκράτειας και της τόλμης, της νεωτερικότητας και της ζωντάνιας, της συγχώνευσης και της αντιπαράθεσης, η αρχιτεκτονική δημιουργεί σύνδεση με το παρελθόν, το μέλλον και τη φύση. Εξάπτει τη φαντασία για τον ανατολικό πολιτισμό, μεταφέροντας τη συναισθηματική ουσία της Ανατολής που θέλω να εκφράσω». εξήγησε ο Xie Peihe, ο επικεφαλής σχεδιαστής.

Γεύση και θρέψη

Η Nine Five Beijing Cuisine ιδρύθηκε το 2017 και είναι μια σύγχρονη κινεζική μάρκα τραπεζαρίας που συνδέεται με τον όμιλο Sansheng Future Group. Είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο νέου στυλ που ειδικεύεται στην κουζίνα του Πεκίνου και σερβίρει επίσης φαγητό Χουνάν και Καντονέζικη κουζίνα. Η μάρκα είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία κάθε πιάτου με ακρίβεια, με στόχο να αναδείξει την αυθεντική γεύση κάθε συστατικού, που τροφοδοτείται από ένα πνεύμα αλτρουισμού και δεξιοτεχνίας. Δίνει προτεραιότητα σε υλικά υψηλής ποιότητας, γεύσεις και ζωντανή ατμόσφαιρα. Η μάρκα εστιατορίου όχι μόνο επαναφέρει τις γεύσεις στις μνήμες των ανθρώπων, αλλά προωθεί επίσης την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της κινέζικης κουζίνας. Συνδυάζει αρμονικά την παραδοσιακή κινέζικη γοητεία με τις σύγχρονες γαστρονομικές φιλοσοφίες, με τη γεύση ως κορυφαία προτεραιότητα και τη διατροφή ως στόχο.

Μια ισχυρή χωρική ταυτότητα χρησιμεύει ως βασικό στοιχείο για τη δημιουργία της εμπειρίας της επωνυμίας. Ο χώρος της τραπεζαρίας, αναπόσπαστο μέρος του συνολικού βιωματικού ταξιδιού, επικοινωνεί τη φιλοσοφία και την κοινωνική ευθύνη της μάρκας πολύ πριν από τις γαστρονομικές προσφορές. Αντλώντας έμπνευση από το πολιτιστικό ήθος της μάρκας, ο σχεδιασμός του χώρου συνδυάζει αβίαστα τις ανατολίτικες και τις σύγχρονες ευαισθησίες. Χρησιμοποιώντας κλασικές και συνεκτικές χωρικές αρχές, το σχέδιο μεταφέρει μια σύγχρονη ανατολίτικη αισθητική, ενσωματώνοντας μια συνεπή σχεδιαστική στρατηγική και αναβαθμισμένες πρακτικές της AD ARCHITECTURE.

Είσοδος

Η είσοδος του εστιατορίου βρίσκεται σε μια εξωτερική βεράντα ενός εμπορικού κέντρου, δημιουργώντας μια ζωντανή εμπορική ατμόσφαιρα στην άκρη του δρόμου και δίνοντας μια νέα ψευδαίσθηση στην τοποθεσία του δεύτερου ορόφου. Προηγουμένως ένας απεριποίητος χώρος, έχει μεταμορφωθεί με την προσθήκη χαμηλών τοίχων, ορίζοντας ένα νέο χωρικό βασίλειο και φέρνοντας μια νότα ζεστασιάς. Αυτός ο σκόπιμος σχεδιασμός επικοινωνεί αποτελεσματικά την αφοσίωση της Nine Five Beijing Cuisine στην αγκαλιά της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφήνοντας μια εντύπωση στους πελάτες ακόμη και πριν εισέλθουν στον χώρο.

Μια αστική αυλή που περικλείεται από μπαμπού και τους χαμηλούς τοίχους ενισχύει τη συναισθηματική ουσία ενός ανατολικού τρόπου ζωής. Τα γεωμετρικά δομικά στοιχεία είναι διατεταγμένα με τη σειρά, ενώ τα ποικίλα πέτρινα γλυπτά λιονταριού, το καθένα με το μοναδικό του σχήμα, συμβολίζουν την καλή τύχη και τη χαρά. Η είσοδος, που ξεκινά μια εξερεύνηση από το εξωτερικό, επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ανοιχτού χαρακτήρα, μαγεύοντας τους επισκέπτες από την αρχή.

Διάδρομος

Ένας διάδρομος στρίβει και γυρίζει, οδηγώντας τους επισκέπτες σε διάφορες σκηνές. Τα στοιχεία από μπαμπού εκτείνονται μέσα από γυαλί, κρύβοντας την κύρια τραπεζαρία μέσα στο χώρο. Η μακρινή ατμόσφαιρα του εστιατορίου εμπνέει την περιέργεια, ενώ ο στενός διάδρομος προσθέτει μια βαθιά αίσθηση μυστηρίου στο περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας μια λογική που προχωρά από μικρούς σε μεγάλους χώρους, ο διάδρομος ενισχύει την αίσθηση της εξερεύνησης και δίνει έμφαση σε μια ακούσια σχεδιαστική γλώσσα που επαναλαμβάνεται διακριτικά σε όλη την περιοχή, δημιουργώντας ένα διαφοροποιημένο χωρικό πλαίσιο.

Ιδιωτικά δωμάτια

Η ουσία της Ανατολής περιλαμβάνει μια λαχτάρα για τη φύση και τον πολιτισμό. Ωστόσο, το χωρικό περιβάλλον του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκεται το εστιατόριο δεν καταφέρνει να συλλάβει αυτή την ουσία. Ωστόσο, τα στρατηγικά τοποθετημένα φυτά και οι ψηλοί τοίχοι δημιουργούν αποτελεσματικά μια αίσθηση εξωτερικής επέκτασης, δημιουργώντας μια κατάλληλη ψευδαίσθηση στον χώρο του εστιατορίου. Τα παλιά στοιχεία στο χώρο ενσωματώνονται αθόρυβα με μια διακριτική παρουσία, συνδυάζονται αρμονικά χωρίς διαφωνίες. Συνυπάρχουν ειρηνικά με τον χώρο, τις γαστρονομικές προσφορές και άλλα στοιχεία, καλλιεργώντας ένα φιλικό χωρικό βασίλειο.

Η AD ARCHITECTURE έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό κινεζικό χώρο εστίασης που καλλιεργεί μια βαθιά εκτίμηση για τη μαγειρική κουλτούρα, παρόμοια με την εκτίμηση που υπάρχει σε άλλες πολιτιστικές αναζητήσεις. Αυτός ο προσεγμένος σχεδιασμός συμβάλλει σε μια καθηλωτική εμπειρία φιλοξενίας που έχει απήχηση στους τουρίστες, την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη πόλη και θα καλλιεργήσει περαιτέρω διάφορες σκηνές για φαγητό και θα διαιωνίσει τον πολιτιστικό πλούτο.

«Μια ταραχή από άνθη αρχίζει να θαμπώνει το μάτι. Ανάμεσα σε κοντό γρασίδι οι οπλές των αλόγων μετά βίας φαίνονται». Αυτός είναι ένας στίχος που εξάγεται από το διάσημο αρχαίο ποίημα «On Qiantang Lake in Spring» του Bai Juyi. Σε όλη την ιστορία, το Hangzhou έχει απεικονιστεί με μαγευτική γοητεία από πολλούς αρχαίους ποιητές. Η απεικόνιση του Hangzhou από τον Bai Juyi αποτυπώνει ένα μοναδικό μείγμα ξέγνοιαστης απόλαυσης και εκλεπτυσμένης κομψότητας, ενώ η απεικόνιση του Zhang Dai εμποτίζει την πόλη με μια ποιητική ατμόσφαιρα. Στη σύγχρονη εποχή, η αναπτυσσόμενη οικονομία του Διαδικτύου του Hangzhou αποτελεί παράδειγμα των νέων δυνατοτήτων του. Σε όλη τη διάρκεια, η επιχείρηση και ο πολιτισμός της πόλης συνυπάρχουν σε αρμονική συνέργεια.
Φιλτραρισμένο μέσα από γυαλί, το φως του ήλιου εμπλέκεται με τα έπιπλα, τα πιάτα, τα υλικά, τα χρώματα και τους ανθρώπους του χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργώντας χημικές αντιδράσεις, ιστορίες και συναισθηματικές αφηγήσεις. Ζωντανά σενάρια ζωής εκτυλίσσονται στο εμπορικό περιβάλλον, καλλιεργώντας αναμνήσεις και συναισθήματα. Ο χώρος συνδυάζει μια αίσθηση ηρεμίας και φιλικότητας, εμπλουτισμένη με οικογενειακή αγάπη και φιλία, λειτουργώντας ως μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής.
Project information
Project name: Nine Five Beijing Cuisine (The Mixc, Chengbei, Hangzhou)
Client: Sansheng Future Group
Design firm: AD ARCHITECTURE (http://www.arch-ad.com/)
Email: office@arch-ad.com
Chief designer: Xie Peihe
Location: Hangzhou
Area: 600 square meters
Main materials: stone, glass, wooden flooring, textured paint
Construction firm: Hangzhou Xuxin Architectural Decoration Co., Ltd.
Design time: August 2023
Completion time: November 2023
Photography: Ouyang Yun