Ποιος τόλμησε να πει ότι οι κονσέρβες είναι μια λύση ανάγκης, ή ότι κάνουν μόνο για τους τολμηρούς που κάνουν camping; Το εστιατόριο Tincan στο Λονδίνο, έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα.

Το νέο αυτό εστιατόριο, στο Soho του Λονδίνου, διατυμπανίζει ότι οι επισκέπτες του θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλύτερες κονσέρβες παγκοσμίως. Το Tincan, όνομα και πράγμα, σερβίρει, συγκεκριμένα κονσέρβες θαλασσινών και ψαριών μόνο.

Φυσικά, δεν χρειάζεται κάποιος chef στο εστιατόριο, και λογικό είναι το ότι δεν υπάρχει. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι σερβιτόροι οι οποίοι ανοίγουν την κονσέρβα της παραγγελίας και την προσφέρουν στον επισκέπτη με τη συνοδεία ψωμιού, σαλάτας ρόκα, λεμόνι, καυτερές πιπεριές, κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Και το ερώτημα εδώ είναι γιατί να επισκεφθεί κάποιος ένα τέτοιο εστιατόριο. Η απάντηση εδώ είναι μια και μόνο λέξη: ποικιλία. Για την ακρίβεια, το Tincan περιλαμβάνει στο μενού του κονσέρβες από όλον τον κόσμο, που είναι αδύνατον οι Βρετανοί να βρουν στα supermarket.

Όσον αφορά τον χώρο, η όλη ιδέα, συνολικά, ανήκει στους αρχιτέκτονες του γραφείου AL_A, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το φαγητό με το πάθος τους για το σχέδιο. Μάλιστα, η διακόσμηση του χώρου κυριαρχείται και αυτή από κονσέρβες, πολύχρωμες και συλλεκτικές συσκευασίες, οι οποίες κάνουν μια τεράστια αντίθεση με το υπόλοιπο, μαύρο φόντο.