Μπορεί κανείς να ανακαλύψει γεύσεις και αρώματα υψηλής μαγειρικής ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη. Ένα τέτοιο μέρος είναι και ο γεμάτος κοράλλια βυθός στις Μαλβίδες. Το ξενοδοχείο Conrad στις Μαλδίβες, είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, απόλυτα εναρμονισμένο με τη Φύση, που συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την πρωτοτυπία, κάνει τη διαμονή να φαίνεται μια μικρή αποκάλυψη!

SS

35 λεπτά με υδροπλάνο από την πρωτεύουσα, το 6 αστέρων θέρετρο βρίσκεται στην Νότια Ari Atoll, βόρεια του Ισημερινού. Tα δύο νησιά συνδέονται με γέφυρα 500 μέτρων, που περιβάλλεται από μπλε λιμνοθάλασσα και ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τροπικό παράδεισο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, υψηλών προδιαγραφών, εξωτικό ξενοδοχείο, που πρόσφατα ψηφίστηκε ως το “Best Luxury Resort in the Maldives”.

HH

 HL

Το Rangalifinolhu Island διαθέτει 35 Beach Villas, 42 Deluxe Beach Villas, 2 Junior Beach Suites, 2 Beach Suites και 21 Retreat Water Villas, ενώ το Rangali Island διαθέτει 28 Water Villas, 12 Superior Water Villas, 6 Deluxe Water Villas, 2 Premier Water Villas, 1 Premier Water Suite και 2 Sunset Water Villas. Καθεμία από τις βίλες αντανακλά το πολυτελές, σύγχρονο και χαλαρό στυλ του θέρετρου, με καλαίσθητες εγκαταστάσεις που έρχονται σε τέλεια φυσική αρμονία με το περιβάλλον των Μαλδίβων. Σε όλες τις βίλες το φυσικό σκηνικό συμπληρώνεται από το μοντέρνο σχεδιασμό.

Conrad-Maldives_Superior-Water-Villa-1

Αν και στα δύο νησιά βρίσκονται 7 εστιατόρια, αυτό που ξεχωρίζει είναι το υποθαλάσσιο εστιατόριό του που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Τον Φεβρουάριο του 2004 η MJ Murphy Ltd στη Νέα Ζηλανδία, ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη της κατασκευής του νέου υποθαλάσσιου εστιατορίου Ιthaa.  Ο Mike Murphy, ειδικός στην τεχνολογία των ενυδρίων, εργάστηκε σε ολόκληρη την στατική μελέτη, προσθέτοντας την εμπειρία του στις υποβρύχιες δομές και το πάθος του για τη θαλάσσια ζωή.

 Ithaa Restaurant

Ο σχεδιασμός απαιτούσε πολλούς υπολογισμούς για να ελεγχθεί το κέντρο βάρους, η σταθερότητα στο νερό, ενώ έγιναν πολλές προσαρμογές στο μέγεθος, το σχήμα, τον όγκο και το βάρος, ώστε να είναι η κατασκευή όσο πιο σταθερή γίνεται. Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε κοραλλιογενή ύφαλο στον Ινδικό Ωκεανό και πρέπει ο σχεδιασμός του να προστατεύει αφενός το εστιατόριο από πιθανούς κινδύνους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την πιθανότητα να προκληθούν καταστροφές στον ύφαλο. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός έπρεπε να προβλέψει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς φορτίου, που μπορεί να προκληθούν από παλιρροϊκή άνοδο ή πτώση, τα κύμματα, τις διαφορετικές πιέσεις, τα ναυάγια και ακόμη και από πιθανή άνοδο της στάθμης της θάλασσας από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

 Ithaa Restaurant

Το Ithaa Restaurant (σημαίνει Μητέρα των Μαργαριταριών), το υποθαλάσσιο εστιατόριο που έχει διακριθεί για την Ευρωπαϊκών γεύσεων κουζίνα του και για την αναρίθμητη λίστα του με κρασιά, βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, χαρίζοντας μία εκπληκτική πανοραμική θέα του βυθού. Οι γεύσεις, λοιπόν, δένουν απόλυτα στον πανέμορφο κόσμο του βυθού, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου βρίσκεται υποθαλάσσια, δίνονταςτη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μόνοι τους τον πανέμορφο βυθό, ενώ είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους!

Άρθρο από το website μας: www.hoteldesign.gr