Το Bar TORÖ είναι το τελευταίο έργο της Masquespacio στην Ίμπιζα της Ισπανίας, που ανατέθηκε από τον Servitur Group, τον τουριστικό σύμβουλο διαχείρισης πίσω από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Typic Hotels.

Masquespacio

Η ιδέα του Bar TORÖ ξεκινάει με στόχο την ανάπτυξη ενός χώρου φιλοξενίας με μεσογειακό πνεύμα, προσφέροντας μια υπηρεσία αθλητικού μπαρ και ισπανικών tapas, το οποίο θα στοχεύει σε ένα διεθνές κοινό.

Ο χώρος που βρίσκεται στο τέλος του Σαν Αντόνιο, αποτελείται από περισσότερα από 200 τετραγωνικά μέτρα, που κατά κύριο λόγο δημιουργούν μια βεράντα στην άκρη της θάλασσας. Για το σχεδιασμό, η Masquespacio επιδιώκει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική ανάμειξη τριών χρωμάτων: μωβ- μπλε, πράσινο και κίτρινο.

Masquespacio

Με αυτόν τον τρόπο, μαζί με τη χρήση των φυτών και γενικότερα του στοιχείου της φύσης, η πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο και χαρούμενο design. Από την άλλη, μέσω της διάταξης επίπλων και του σχεδιασμού του χώρου, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι με την έννοια του αθλητικού bar και των tapas bar με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν περιοχές με ψηλά και χαμηλά παγκάκια, καθώς και ζώνες για να χαλαρώσουν οι επισκέπτες είτε πρόκειται για μικρές και είτε για μεγάλες ομάδες. Στο τέλος της βεράντας μπορεί κανείς να αντικρίσει ένα μεγάλο κεκλιμένο πάγκο που αναμιγνύεται με καθίσματα που θυμίζουν σαφώς τη Μεσόγειο.

Masquespacio

Το TORÖ μεταφράζεται με αυτό τον τρόπο σε έναν χώρο μοναδικό, ευχάριστο και γεμάτο ζωντάνια. Από τις συνταγές, τα προϊόντα μέχρι το εσωτερικό και εξωτερικό design, όλα ανταποκρίνονται στο ίδιο σκεπτικό καθώς και τον τρόπο κατανόησης της ζωής στην Ίμπιζα.

Τέλος, αυτό που τελικά ξεχωρίζει είναι η χρήση του μπαμπού στους κύριους τοίχους και τους κίονες στη βεράντα, ένα υλικό που αποτελεί μια ξεκάθαρη αναφορά στο όμορφο νησί των Βαλεαρίδων.

Masquespacio Masquespacio Masquespacio Masquespacio Masquespacio