Η επιλογή ενός ονόματος εστιατορίου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε. Μπορεί να αντικατοπτρίζει το θέμα του εστιατορίου σας ή την τοποθεσία του, ή απλώς να είναι ένα παιχνίδι με λέξεις. Ως ιδιοκτήτης, θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα που να ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σας και να έχει μια συναισθηματική σχέση με την τοποθεσία ή την πελατεία. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα όνομα εστιατορίου είναι η εντύπωση που αφήνει όταν οι πελάτες το διαβάσουν.

όνομα

Ονομάστε το εστιατόριο σας σύμφωνα με την τοποθεσία
Εάν το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα μοναδικό μέρος, σε κάποιο ιστορικό κτίριο, ή σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία οι ιδιοκτήτες δεν έχουν παρά να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και να το ενσωματώσουν στο όνομα του εστιατορίου. Για παράδειγμα, εάν το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν χώρο που παλιότερα ήταν λεβητοστάσιο κάποιας επαγγελματικής στέγης, θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί The Boiler Room κλπ. Είναι  πιο εύκολο να το θυμάται κανείς αφού συνδυάζει την ιστορία του κτιρίου με τη νέα του μορφή.

Αντικατοπτρίστε ένα Θέμα
Η επιλογή ενός ονόματος εστιατορίου μπορεί επίσης να προέρχεται από ένα θέμα ή ένα μενού. Τα κινεζικά εστιατόρια το κάνουν τέλεια, με ονόματα όπως το Fortune Fountain ή το Great Wall. Κάθε ένα από αυτά τα ονόματα εστιατορίων επιτρέπουν στους πελάτες να γνωρίζουν ότι προσφέρουν κινέζικα τρόφιμα.

Προσθέστε μια προσωπική νότα
Το άνοιγμα ενός εστιατορίου είναι σαν να έχετε ένα ακόμη παιδί. Μερικές φορές το όνομα ενός εστιατορίου είναι πράγματι μια αντανάκλαση του ονόματος του ιδιοκτήτη ή κάποιου αγαπημένου προσώπου. Όποια και αν είναι η σημασία πίσω από το όνομα του εστιατορίου σας, ετοιμαστείτε να το μοιραστείτε με το κοινό, που αγαπάει μια καλή ιστορία πίσω από κάθε όνομα.

Δοκιμάστε ένα παιχνίδι με τις λέξεις
Τα διασκεδαστικά ονόματα εστιατορίων που δεν έχουν να κάνουν με τα τρόφιμα είναι συνήθως εύκολα να τα θυμηθεί κανείς και να μεταφερθούν από στόμα σε στόμα.

1η δημοσίευση: 10 Οκτωβρίου, 2018