…είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της συνταγής ενός επιτυχημένου εστιατορίου. Είναι το στοιχείο που δένει όλα τα υπόλοιπα συστατικά μεταξύ τους. Φυσικά και είναι μεγίστης σημασίας ο σεφ και το προσωπικό να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όμως, εξίσουν σημαντικό είναι να μεσολαβήσει κάποιος, ώστε όλα τα μέρη του εστιατορίου να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Cafe Bar Restaurant Management

Cafe Bar Restaurant ManagementΓια να λειτουργεί ένα εστιατόριο σωστά, πρέπει κάποιος να είναι υπέυθυνος:

  • για τις ποσότητες τροφίμων και ποτών που θα παραγγείλει το εστιατόριο από τους προμηθευτές
  • για τυχόν παράπονα πελατών
  • για την καθαριότητα των χώρων
  • για το προσωπικό και την τήρηση των κανόνων
  • για την τήρηση του προυπολογισμού
  • για τη μισθοδοσία του προσωπικού
  • για την ποιότητα των τροφίμων
  • για τη συνεργασία με προμηθευτές εξοπλισμού και επίπλων
  • για την επικευή συσκευών και επίπλων
  • για τον πλήρη έλεγχο των εσόδων και των εξόδων
  • για τη διαμόρφωση του μενού και του τιμοκαταλόγου
  • για τηνπρόσληψη προσωπικού
  • για τις βάρδιες του προσωπικού

Μία επιχείρηση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παζλ με πολλά μικρά και εξίσουν σημαντικά κομμάτια. Εάν ένα από αυτά τα κομμάτια δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε, επηρεάζεται αρνητικά το σύνολο. Συνεπώς, χρέος του manager είναι να μεριμνήσει να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και με το σωστό τρόπο.