Για ένα εστιατόριο είναι σημαντικό ο αριθμός των νέων πελατών, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία ενός πιστού και σταθερού πελατειακού κοινού. Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πελατειακό κοινό το εστιατόριο πρέπει να γίνει η αγαπημένη επιλογή, και η αγαπημένη συνήθεια όλων αυτών.

εστιατόριο

Για ποιους λόγους, επομένως, θα μπορούσαν οι πελάτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά σε ένα εστιατόριο; Ποια στοιχεία είναι αυτά που θα κάνουν ένα εστιατόριο ανάρπαστο για τους πελάτες του;

  1. Φιλικό περιβάλλον και για τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σεβασμός για κάθε ανάγκη του πελάτη και φυσικά όλης της οικογένειάς του. Πέρα από τα ειδικά καθίσματα για τα πολύ μικρά παιδιά, μια πολύ όμορφη λύση είναι να διαθέτει ένα εστιατόριο υλικά ώστε τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, όπως π.χ. να ζωγραφίσουν και να παίξουν. Κάτι τέτοιο βοηθά και τους γονείς να απολαύσουν την έξοδό τους.
  2. Πρωτότυπη Κουζίνα. Μια πιο “ανοιχτόμυαλη” προσέγγιση της κουζίνας μπορεί να κάνει πολλούς πελάτες να επιστρέψουν. Υπάρχουν πολλές νόστιμες τάσεις που αναδύονται καθημερινά, και μπορεί ένα εστιατόριο να εφαρμόσει όλες εκείνες που, φυσικά, ταιριάζουν με το συνολικό concept του εστιατορίου.
  3. Έμφαση στα προϊόντα μικρών παραγωγών. Το να προτιμώνται προϊόντα στο μενού σας από μικρούς παραγωγούς, που, ενδεχομένως, να μην έχει κάποιο άλλο εστιατόριο, είναι κάτι που κερδίζει τους πελάτες. Το άρωμα της παράδοσης, η βοήθεια των οικογενειακών επιχειρήσεων και όχι των τιτάνων της βιομηχανίας των προϊόντων είναι κάτι που επιβραβεύεται από τους καταναλωτές και πελάτες σας. Οι αγνές γεύσεις και η γνώση ότι πρόκειται για κάτι σπάνιο είναι στοιχεία που αποτελούν κλειδί για την επιτυχή δημιουργία ενός πιστού κοινού.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr