Το design κρίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία ενός εστιατορίου, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

design

Στην καρδιά κάθε εστιατορίου υπάρχει η τραπεζαρία. Μια τραπεζαρία είναι κάτι περισσότερο από τραπέζια και καρέκλες. Ρυθμίζει τον τόνο και την ατμόσφαιρα του εστιατορίου σας. Ο φωτισμός, ο θόρυβος και η θέα είναι όλα όσα πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν σχεδιάζετε το το εστιατόριο. Τα έπιπλα που επιλέγετε είναι επίσης σημαντικά. Θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά, ώστε να αντέχουν στις απαιτήσεις ενός πολυάσχολου εστιατορίου, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να το κάνουν ελκυστικό. Η ευελιξία είναι επίσης σημαντική όταν σχεδιάζετε μια τραπεζαρία εστιατορίου.

Αφήστε επαρκή χώρο μεταξύ των τραπεζιών

Προσέξτε πολύ όταν τοποθετείτε τα τραπέζια στην τραπεζαρία σας. Κατά το σχεδιασμό του ορόφου του εστιατορίου σας σε χαρτί, μπορεί να φαίνεται ότι μπορείτε να χωρέσετε ένα ορισμένο αριθμό τραπεζιών στην τραπεζαρία. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό που δουλεύει στο χαρτί, δεν λειτουργεί στην πραγματικότητα. Προφανώς και θέλετε να έχετε πολλές θέσεις για να φιλοξενήσετε τους πελάτες, αλλά θέλετε επίσης να είναι άνετοι για να μείνουν και ικανοποιημένοι. Ένας καλός κανόνας για την τοποθέτηση των τραπεζιών εστιατορίων είναι να αφήσετε τουλάχιστον 60 πόντους μεταξύ των γωνιών των τραπεζιών.

Κάντε τον χώρο αναμονής φορητό

Διαθέτοντας ένα φορητό χώρο αναμονής, μπορείτε να τον μετακινήσετε για να ταιριάξετε τις ανάγκες σας, αντί να προσπαθήσετε να μετακινήσετε ένα τραπέζι σε μια λιγότερο επιθυμητή περιοχή της τραπεζαρίας σας.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστές δωματίων

Εάν έχετε μια μεγάλη ανοιχτή τραπεζαρία και θέλετε να μετατρέψετε ένα μέρος του χώρου σε περισσότερο ιδιωτικό, οι διαχωριστές δωματίων, που τοποθετούνται σε τροχούς είναι μια εύκολη λύση. Μπορείτε να τα μετακινήσετε για να δημιουργήσετε μικρές γωνίες για δυο άτομα ή ακόμη και για μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Καθίστε σε κάθε ένα κάθισμα

Ένας τρόπος να εντοπίσετε προβληματικές περιοχές πριν από την ημέρα έναρξης είναι να καθίσετε σε κάθε καρέκλα στην τραπεζαρία σας. Μελετήστε την θέα από κάθε κάθισμα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποιος έχει άμεση θέα στην κουζίνα, ενώ κάποιος άλλος στην μπροστινή πόρτα. Η εμπειρία κάθε θέσης σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές προτού παραπονεθούν οι πελάτες.
Επιλέξτε σταθερά έπιπλα

Όταν αγοράζετε τραπέζια και καρέκλες, αναζητήστε σχέδια τα οποία είναι εύκολα στον καθαρισμό. Αποφύγετε εκείνα με τα πολλά περίπλοκα γλυπτά και ρωγμές. Εάν αγοράζετε καρέκλες, με καθίσματα από ύφασμα, φροντίστε να έχει ένα τέτοιο ύφασμα, ώστε είτε να προστατεύεται από τους λεκέδες, είτε να καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Επιλέξτε κατάλληλες επικαλύψεις παραθύρων

Εάν ο καλοκαιρινός ήλιος κάνει την τραπεζαρία του εστιατορίου σας πολύ ζεστή, με αποτέλεσμα να μην είναι άνετη για τους πελάτες, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μερικές αποχρώσεις στις κουρτίνες, στα τζάμια κλπ . Ψάξτε για αποχρώσεις παραθύρων, ή κουρτίνες, οι οποίες είναι εύκολο να καθαριστούν και εύκολο να ανοίξουν και να κλείσουν.