Τα αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους πατατάκια, γίνονται αντικείμενο μελέτης, αφού Δανοί επιστήμονες σκέφτονται εναλλακτικά, και δημιουργούν περίεργες παραλλαγές.

Ο λόγος για τα πατατάκια, από τον συνήθη “εχθρό” κάθε λουόμενου σε θάλασσες. Οι Δανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν πατατάκια από μέδουσες. Ένα πολλά υποσχόμενο σνακ το οποίο αναμένεται να κατακλύσει σε λίγα χρόνια την αγορά.

Φαίνεται ότι αυτά τα ζελατινώδη θαλασσινά ασπόνδυλα μπορούν να μετατραπούν σε λεπτές τραγανές φέτες, που προφανώς και θα έχουν τη γεύση του αλατιού. Οι φήμες ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι ενώ τον Φεβρουάριο που πέρασε παρουσιάστηκε εκτενώς αυτή η πρόταση στο 62ο Biophysical Society Annual Meeting στο San Francisco.

Η μέθοδος μετατροπής, θα περιλαμβάνει την επεξεργασία των ασπόνδυλων με στόχο την αφυδάτωση τους, ώστε να δημιουργείται μια λεπτή και νόστιμη φλούδα κολλαγόνου. Παρά την εντύπωση που προκαλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μέδουσες αποτελούν ήδη λιχουδιά στην Ασία, κυρίως σε Κίνα και Ιαπωνία εδώ και εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες χρόνια, υπό τη μορφή πίκλας τις περισσότερες φορές.

Μέσα από έρευνες γύρω από τις μέδουσες, φαίνεται, μάλιστα, ότι τα νέα τσιπς θα είναι πιο υγιεινά από τα κλασικά πατατάκια, κάνοντας πολλούς να ανυπομονούν για αυτή τη νέα γεύση, βλέποντας για ακόμη μια φορά να ανοίγουν νέα μονοπάτια για την πορεία της γαστρονομίας.