Πώς θα ήταν αν έπινες τον καφέ σου μπροστά σε ένα φέρετρο; Ή ακόμη καλύτερα μέσα σε αυτό;

φέρετρο
Οι περισσότεροι όταν επιλέγουν να απολαύσουν τον καφέ τους εκτός σπιτιού, είναι συνήθως γιατί θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις, να χαλαρώσουν και να περάσουν λίγη ώρα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Ο μόνος τρόπος, για τα ελληνικά δεδομένα να συνδυαστεί ο καφές με το φέρετρο είναι τα μνημόσυνα και οι κηδείες.

Αυτό το, τουλάχιστον μακάβριο, θέαμα  αποφάσισαν να έχουν ως κεντρική θεματική της καφετέριας τους οι ιδιοκτήτες του  Kid Mai Death Cafe στο Μπανγκόκ. Η ιδέα έχει να κάνει με τη συμφιλίωση με τον θάνατο και την αποβολή κάθε φόβου απέναντι σ’ αυτόν.

Η παράξενη αυτή καφετέρια, για να καταφέρει τον σκοπό της αυτό έχει τοποθετήσει στο κέντρο του χώρου της ένα φέρετρο. Όσο, όμως, περίεργο και λυπηρό θέαμα μπορεί να είναι το φέρετρο, έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Μάλιστα, πέρα από το ιδιαίτερο αυτό έκθεμα στο χώρο, ακόμη και το μενού είναι προσαρμοσμένο με την ιδέα του θανάτου, αφού οι καφέδες έχουν ονόματα όπως “ακόμη ένας χρόνος ζωής”, “οδυνηρό”, και φυσικά “θάνατος”.

Σκοπός, αυτής της καφετέριας, λοιπόν, είναι να προσεγγίσει τον θάνατο με χιούμορ και να συμφιλιώσει τους επισκέπτες του με αυτόν, αφού κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε. Μάλιστα, οι τολμηροί που θα αποφασίσουν να μπουν μέσα στο φέρετρο και να κάτσουν για λίγο εκεί θα απολαύσουν τον καφέ τους εντελώς δωρεάν.