Το μενού είναι κάτι το απαραίτητο για μια επιχείρηση της εστίασης, δεν χωράει αμφιβολία. Είναι το πρώτο πράγμα, ύστερα από τον χώρο και τη διακόσμηση, που ο πελάτης θα αντικρίσει, και θα κληθεί να να χρησιμοποιήσει.

μενού

Επομένως, χρειάζονται πολλά πράγματα να ληφθούν υπόψιν πριν από τη δημιουργία ενός σωστού μενού. Υπάρχουν κόλπα, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως υπάρχουν και πολύ απαιτητικοί πελάτες που περιμένουν τα καλύτερα ακόμη κι από τις “λεπτομέρειες”

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μενού του εστιατορίου σας!

Πώς να δημιουργήσεις ένα σωστό μενού από το μηδέν!

Το γεγονός αυτό καθιστά το μενού ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία marketing του εστιατορίου, ή άλλου είδους επιχείρηση εστίασης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ακολουθήσεις κάποια σημαντικά βήματα ώστε το μενού της επιχείρησής σου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να σχεδιάσετε σωστά το μενού σας;

Η σωστή παρουσίαση του μενού σας μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά. Άλλωστε, οι πελάτες σας καλούνται να επιλέξουν τι θα φάνε και που θα ξοδέψουν τα χρήματά τους κοιτώντας αυτόν τον κατάλογο. Υπάρχουν τρόποι, λοιπόν, με τους οποίους μπορείτε να αναβαθμίσετε την εικόνα του μενού σας.

MENU Tips: Η πρώτη εντύπωση μετράει!

Ο χρόνος που αφιερώνει κάθε πελάτης – κατά μέσο όρο -, κοιτάζοντας το μενού ενός καταστήματος, είναι λιγότερος από δύο λεπτά! Γιατί, λοιπόν, να σας απασχολεί το design και η λεπτομέρεια στο μενού, εφόσον πολύ λίγο θα μείνει στα χέρια του παραλήπτη;

Πώς θα γίνει σωστή τιμολόγηση του καταλόγου σε ένα εστιατόριο;

Η δημιουργία ενός καταλόγου σε ένα εστιατόριο δεν είναι απλή υπόθεση, και για να είναι επιτυχημένος κρύβει πολλά βήματα και πολλή δουλειά, την οποία ο πελάτης δεν μπορεί να αναγνωρίσει, αλλά ο επιχειρηματίας οφείλει να κάνει. Όλα ξεκινούν από την σωστή επιλογή των περιεχομένων του καταλόγου, τη σωστή κατηγοριοποίηση, την σωστή τοποθέτηση, και όλα αυτά να συμβαδίζουν με το concept του εστιατορίου σου.

Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνετε το μενού σας;

Κακά τα ψέματα. Ακόμα και τα πιο πετυχημένα εστιατόρια και μπαρ χρειάζονται πού και πού μια ανανέωση. Μπορεί να έχετε νέους πελάτες αλλά και σταθερούς, όμως δε θέλετε να «βαρεθούν» με τη μονοτονία και να πάνε σε κάποιο άλλο μαγαζί για να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Η πιο ανέξοδη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε με το μενού. Στο Buzztime διαβάζουμε πώς να κάνετε αυτές τις αλλαγές εύκολα.

Τα Dos and Don’ts όταν σχεδιάζετε το μενού σας!

Ο σχεδιασμός ενός μενού εστιατορίου χρειάζεται έμπνευση και φαντασία και, σύμφωνα με τη σύμφωνα με τον Brian Murphy στο vitamix.com, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να πάρετε ιδέες και να καταλήξετε σε ένα ενδιαφέρον μενού.

Τα μυστικά κόλπα που κρύβονται μέσα στα μενού εστιατορίων

Πολλή σκέψη και μεγάλη προσπάθεια αφιερώνονται στη δημιουργία των μενού εστιατορίων – και διόλου άσκοπα, καθώς υπάρχουν μερικά πολύ ισχυρά ψυχολογικά κόλπα που χρησιμοποιούνται για να μας κάνουν να επιλέξουμε.

Πως τα εστιατόρια αυξάνουν τα κέρδη τους μέσω του τιμοκαταλόγου τους;

Πώς είναι δυνατόν κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο να καταλήγεις να ξοδεύεις τόσο μέγαλο ποσό χρημάτων, που δεν είχες υπολογίσει εξαρχής; Πώς καταφέρνουν τα εστιατόρια να κερδίζουν επιπλέον χρήματα από τους πελάτες τους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι απλή και αδιανόητη. Ο τρόπος, λοιπόν, είναι ο τιμοκατάλογος, το μενού.