Τα food trends 2019 δεν σταματούν να εμφανίζονται. Το φαγητό πάντα ήταν, είναι και θα είναι ένας χώρος που επιτρέπει νέες δοκιμές και πειραματισμούς, και το 2019 φαίνεται να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για κάθε τολμηρή καινοτομία.

trends 2019

Παρακάτω λοιπόν θα δείτε μερικά από τα πιο ισχυρά food trends του 2019 που ήρθαν και σκοπεύουν να μείνουν.

  1. Η φιλοσοφία pegan.
    Πρόκειται για σύντμηση των λέξεων paleo και vegan, καθώς και τον συνδυασμό των δύο διαφορετικών αυτών φιλοσοφιών γύρω από το φαγητό. Η διατροφή pegan και κατ’ επέκταση τα πιάτα που θα πρέπει να δημιουργούνται σύμφωνα με αυτήν είναι χαμηλά σε γλυκαιμικό δεικτη, πλούσια σε φυτικά τρόφιμα, τίποτε επεξεργασμένο, και άρα καθόλου ζάχαρη κ.ο.κ. Αυτή η τάση καλεί τα υπάρχοντα εστιατόρια να αναθεωρήσουν το μενού τους και να δημιουργήσουν νέα πιάτα, ενώ ακόμη δημιουργεί την ανάγκη για νέα εναλλακτικά εστιατόρια σε όλον τον κόσμο.
  2. Casual Fine dining. 
    Αυτή η κατηγορία γαστρονομικής εμπειρίας εξελίσσεται μέρα με την ημέρα και κερδίζει όλο και περισσότερο πελατειακό κοινό. Αυτή η τάση στην ουσία συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα φαγητού του fine fdining και την ταχύτητα και το περιβάλλον του casual εστιατορίου, και φυσικά την πιο “λογική” τιμή.
  3. Η κάνναβη γίνεται mainstream. 
    Καθώς η κάνναβη νομιμοποιείται σε όλο και περισσότερα κράτη- έστω και σε μικρές ποσότητες- όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίζονται καθημερινά τόσο φαγητά όσο και ποτά με αυτήν ως βασικό τους συστατικό στοιχείο. Παγκοσμίως, λοιπόν, αρχίζουν να εμφανίζονται νέες γαστρονομικές προτάσεις βασισμένες σε αυτές τις ουσίες καθώς και νέα εστιατόρια αφιερωμένες εξολοκλήρου σε μια κουζίνα με βασικό συστατικό τους την κάνναβη.